spletni strežnik sloHost novice Kazalo   rss reference izdelanih spletnih strani
slohost gostovanje spletnih strani in spletno gostovanje
Nova pravila za registracijo .SI domen

Novi sistem za registracijo domen pod .si je vstopil v veljavo 4.4.2005 ob 10:00. Katere bistvene novosti nam prinaša?

1. Poljubne domene po principu "first come first served"
Nova pravila bodo (zaenkrat) obdržala enak krog upravičencev; domeno pod .si bodo torej še vedno lahko registrirali le slovenski poslovni subjekti in mednarodne organizacije kot doslej. Vendar pa ni več omejitev in zahtev glede same domene, ustrezati morajo le sintaktičnim pravilom, ki so v novih pravilih ostala nespremenjena. Vsak upravičenec bo torej od 4.4.2005 po načelu "first come first served" lahko registriral poljubno domeno, omejeno bo le maksimalno mo?no število domen na nosilca (20).

2. Potek registracije .si domen
1. Če je domena prosta se prijavite v uporabniški prijavi (če ste prvič ustvarite nov račun) nato preko vmesnika WHOIS preverite če je domena prosta in če je jo lahko preprosto registrirate z klikom na gumb "registriraj".
2. Mi pošljemo ponudbo oz. predračun lastniku oz. naročniku domene.
3. Po prejetem plačilu registriramo domeno in v roku treh delovnih dni pošljemo original račun.


3. Registracija ni več brezplačna
V preteklosti je bila storitev Arnesa pri registraciji .si domen brezplačna, kar v Evropi nikakor ni več običajno. Za domeno pod vrhnjo nacionalno domeno morajo plačevati nosilci po vsej Evropi in ostalem razvitem svetu, cene pa se gibljejo od nekaj evrov do par sto evrov letno.

Cena letne registracije ali podaljšanje veljavnosti registracije za eno leto znaša 18,36€.

4. Alternativno reševanje sporov
Stroga pravila že sama po sebi v veliki meri preprečujejo spore zaradi domen. Z liberalizacijo pa se možnost sporov precej poveča, zato je Arnes v sodelovanju s pravnimi strokovnjaki razvil Postopek za alternativno reševanje domenskih sporov (ARDS). Postopek ARDS, h kateremu bodo zavezani vsi nosilci, registrarji in Arnes kot register, predstavlja hiter in poceni način reševanja domenskih sporov, ne izključuje pa možnosti, da se spori rešujejo preko sodnih postopkov.

Za sprožitev postopka ARDS bodo morali biti izpolnjeni trije pogoji: domena mora biti enaka ali zamenljivo podobna znamki, nosilec domene nima pravice do te domene in domena je registrirana ali se uporablja v slabi veri. O sporih bodo odločali neodvisni razsodniki, Arnes pa bo zavezan, da odločitev izvrši.

14.12.2006 [Število ogledov: 477]


registracija domen
spletno gostovanje
izdelava spletnih strani
webmail | webstat
 
OBISKOV: 2331689
DATUM: 18.7.2024
URA: 13:20:21
IP: 44.213.60.33
www.maleZivali.com
spletna trgovina - vse za vaše hišne ljubljenčke (pse, muce, ribe ...)
www.Lektoriranje.info
zahvala za lektoriranje
www.diskom.si
Računovodski in knjigovodski servis (računovodstvo in knjigovodstvo)
 
 
O strežniku sloHOST | Registracija domen | Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Vsa vsebina in fotografije, ki se nahajajo na tej spletni strani so avtorsko zaščitene in pripadajo avtorjem spletne strani slohost.net.
Vsebine in fotografije najdenih na tej spletni strani ni dovoljeno kopirati, razvijati, razmnoževati ali posredovati naprej brez avtorjeve privolitve.
Na spletni strani je predstavljena izdelava spletnih strani in spletno gostovanje na spletnem strežniku sloHOST ter registracija domen .com/.net/.org/.eu/.ei.