spletni stre┼żnik sloHost novice Kazalo   rss reference izdelanih spletnih strani
slohost gostovanje spletnih strani in spletno gostovanje
DOMENE (seznam tipov domen in cene)

 
domena/obdobje 1 leto 2 leti 3 leta
.si 18,00 -5% -10%
.com 16,20 -5% -10%
.net 16,20 -5% -10%
.org 16,20 -5% -10%
.biz 16,20 -5% -10%
.info 14,40 -5% -10%
.eu 24 -5% -10%
.me 27,60 -5% -10%
 

Vse cene registracije/podalj┼íanja domene so v Eurih (ÔéČ) in ┼że vklju─Źujejo DDV.

Opomba: Če boste registrirali domeno .si pri nas si prosim preberite tudi Splošne pogoje za registracijo domen pod .si na Arnes spletni strani.

PREVERI DOMENO

Preverite lahko domene kon─Źnic .com, .net, .org, .biz, .si, .info, .eu ter .me (vse domene, ki jih registriramo tudi mi). V polje "ime domene" vpi┼íite le ime domene brez predznaka www (npr za domeno "www.nekaj.si" vpi┼íite samo "nekaj") in nato pritisnite gumb "ISKANJE". Izpisal se vam bo seznam domen (zasedenih in prostoh domen).

ime domene kon─Źnica  

Za kon─Źno registracijo domen in urejanja lastni┼íkih podatkov ter spletnih gostovanj imamo izdelano nadzorno plo┼í─Źo sPanel.slohost.net, kjer lahko uporabniki sami urejajo vse administratorske zadeve povezane z domenami (ns-naslovi, lastni┼íki podatki, selitev domene, usmeritev domene na IP ...). Registracija uporabnika in uporaba nadzorne plo┼í─Źe je brezpla─Źna.

Prvi─Ź se mora uporabnik registrirati (vpisati svoje podatke). Po uspe┼íni registraciji prejme uporabnik uporabnipko ime in geslo s katerim se lhako prijavi v nadzorno plo┼í─Źo in opravi registracijo domen(e) in nato preko le-te tudi upravlja s svojimi domenami.

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI (FAQ)

1. Zmotil sem se pri imenu domene ali lahko za isto ceno spremenim ime domene?
2. Domeno bi registriral pri vas, gostoval bi na drugem stre┼żniku?
3. Kako lahko dokazujem, da sem lastnik domene?
4. Kako bodo drugi vedeli za ime moje domene?
5. Prenos domene (lahko prenesem drugje registrirano domeno k vam)?
6. Kaj pomenijo dolo─Źene kon─Źnice domen?
7. Kaj moram storiti, da lahko pri vas gostujem z domeno .si?
8. Katere domene lahko pri vas registriram?
9. Lahko pri vas registriram domene kon─Źnice .si ?

1. Zmotil sem se pri imenu domene ali lahko za isto ceno spremenim ime domene?
┼Żal ne! Ko je domena registrirana ni mo┼żno spreminjati naziva, tudi ─Źe gre samo za tipkarsko napako. Na ┼żalost tudi mi pla─Źujemo registracijo domene registrarjem in oni prav tako ne povra─Źajo denarja.
Na vrh  


2. Domeno bi registriral pri vas, gostoval bi na drugem stre┼żniku?
Vsakdo, ki registrira domeno pri nas, ima pravico gostovati kjerkoli. Domeno bomo v ─Źasu registracije preusmerjali kamorkoli boste hoteli. Navesti nam boste morali le naslov stre┼żnika, kjer bo va┼ía domena delovala. Potrebujemo dva imenska stre┼żnika (DNS1 in DNS2) v imenski obliki, kot recimo na┼í stre┼żnik ns1.slohost.net in ns2.slohost.net.
Na vrh  


3. Kako lahko dokazujem, da sem lastnik domene?
Ko je domena registrirana boste prejeli ra─Źun na katerem je razvidno, da ste pla─Źali registracijo domene (na ra─Źunu je napisano ime domene). Svetovna javnost preverja lastni┼ítvo domen skozi WHOIS bazo (kot na┼ía). V tej bazi so zapisani podatki o registrantu, lastniku. Skratka vsi podatki.
Na vrh  


4. Kako bodo drugi vedeli za ime moje domene?
Domeno je potrebno vpisati v spletne brskalnike. Najbolj znani slovenski brskalniki so Matkurja.com , Najdi.si ter Slowwwenia.com. V tujini je to Google.com. Dobro jo je reklamirati tudi v tiskanih medijih (letaki, vizitke, oglasi v revijah...)
Na vrh  


5. Prenos domene (lahko prenesem drugje registrirano domeno k vam)?
S prenosom domene zamenjate mesto, kjer domeno podalj┼íujete in z njo upravljate. S prenosom domene ne zamenjate lastni┼ítva ali DNS stre┼żnikov.

Zakaj bi domeno prenesli? sloHOST.net vam nudij eno najcenej┼íih mo┼żnosti za registracijo domene v Sloveniji. Tako lahko ob podalj┼íanju registracije domene prihranite vsako leto. Nudimo vam tudi popolno podporo in svetovanje po telefonu.

Cena? Cenik za podaljšanje registracije domene najdete tukaj. Sam prenos vas ne bo stal dodatnega denarja.

Postopek prenosa: Najprej po┼íljete vlogo za prenos domene po emailu. Nato bomo od vas zahtevali pla─Źilo in posredovanje potrdila o pla─Źilu. Ko bomo pla─Źilo potrdili, boste na trenutni administrativni email domene prejeli sporo─Źilo s povezavo do strani, kjer potrdite prenos domene. Prenos potrdi ┼íe registrar, kjer trenutno podalj┼íujete domeno. Domena je s tem prene┼íena, nastavitve pa ostanejo take kot so bile prej. "Ra─Źun za storitev izstavimo ┼íele po uspe┼íno upravljenem prenosu (za primer, da prenos ne uspe)"

┼áe nekaj stvari, na katere morate biti pozorni: Domene ne morete prenesti, ─Źe niste lastnik domene. Pravico za prenos domene imate, ─Źe lahko dostopate do administrativnega elektronskega naslova. Denarja vpla─Źanega za prenos domene, katere lastnik niste, ne vra─Źamo.

Domene ni mogo─Źe prenesti: ─Źe je domena tik pred iztekom registracije ali pa je registracija ┼że pretekla, ─Źe je domena iz kakr┼ínegakoli razloga zaklenjena na trenutnem registrarju, iz nekaterih registrarjev domene ni mogo─Źe prenesti, ─Źe je domena registrirana manj kot 60 dni.
Na vrh  


6. Kaj pomenijo dolo─Źene kon─Źnice domen?
.si ÔÇô internet kon─Źnica za podjetja registrirana v Sloveniji, .gov - Government agencies (dr┼żavne agencije), .edu - Educational institutions (izobra┼żevalne in┼ítitucije), .org - Organizations (neprofitne organizacije) , .mil - Military (voja┼íke organizacije), .com - commercial business (komercialna podjetja ali posamezniki), .net - Network organizations (mre┼żne organizacije ali posamezniki)
Na vrh  


7. Kaj moram storiti, da lahko pri vas gostujem z domeno .si?
Domeno morate najprej registrirati. Domeno lahko registrirate pri nas ali pa pri katerem drugem registrarju.

V primeru, da boste registrirali domeno pri nas se morate prvo vpisati kot nov uporabnik. To lahko storite tukaj. Nato na prvi strani pod oknom registracija domen vpi┼íete ime dome, ki jo ┼żelite registrirati in z gumbom "iskanje" preverite zasedenost domene. V primeru, da je domena prosta je v polju "rezultat" zapisano "Prosta" in z pritiskom na gumb "registriraj" to domeno registrirate. Ko bo domena uspe┼íno registrirana Vam bomo poslali vse potrebne podatke za upravljanje domene.

V primeru, da boste registrirali domeno drugje, pri nas pa gostovali pa je potrebno registrarju poslati naslova na┼íih domenskih stre┼żnikov: primarni DNS stre┼żnik (ns1.slohost.net, IP: 91.185.193.33), sekundarni DNS stre┼żnik (ns2.slohost.net, IP: 91.185.196.152).
Na vrh  


8. Katere domene lahko pri vas registriram?
Pri nas lahko registrirate domene s kon─Źnicami ".com" ".net" ".org" ".biz" ".info" ".eu" in ".si". Podrobnosti o domenah in cenik si lahko ogledate tukaj. Mogo─Źe informativno ┼íe to: pri nas je bilo dne 14.12.2006 registriranih 140 domen raznih kon─Źnic.
Na vrh  


9. Lahko pri vas registriram domene kon─Źnice .si ?
Lahko. Poleg vseh ostalih domen (.com, .net, .org,...) lahko registrirate pri nas tudi domeno .SI. Preverite in registrirate lahko domeno pri nas in sicer v obrazcu "preveri domeno" - poglavje domene.
Na vrh  
registracija domen
spletno gostovanje
izdelava spletnih strani
webmail | webstat
 
OBISKOV: 2331685
DATUM: 18.7.2024
URA: 13:2:38
IP: 44.213.60.33
www.maleZivali.com
spletna trgovina - vse za va┼íe hi┼íne ljubljen─Źke (pse, muce, ribe ...)
www.Lektoriranje.info
zahvala za lektoriranje
www.diskom.si
Ra─Źunovodski in knjigovodski servis (ra─Źunovodstvo in knjigovodstvo)
 
 
O stre┼żniku sloHOST | Registracija domen | Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Vsa vsebina in fotografije, ki se nahajajo na tej spletni strani so avtorsko za┼í─Źitene in pripadajo avtorjem spletne strani slohost.net.
Vsebine in fotografije najdenih na tej spletni strani ni dovoljeno kopirati, razvijati, razmno┼żevati ali posredovati naprej brez avtorjeve privolitve.
Na spletni strani je predstavljena izdelava spletnih strani in spletno gostovanje na spletnem stre┼żniku sloHOST ter registracija domen .com/.net/.org/.eu/.ei.